Allt jag rör vid försvinnerI denna ovanliga antologi har serieskaparen och författaren Henrik Bromander skrivit manus till fjorton serietecknare, illustratörer och fotografer. Det är en samling historier som speglar tillståndet i Sverige och världen idag. Vi får bland annat möta ett par som nyligen fått barn och bjuder sina vänner på middag, utan att berätta att de serverar moderkaka till efterrätt; vi träffar en fanatisk beundrare av artisten Meat Loaf; vi möter en pojke som inleder en sexuell relation med en myrslok; vi följer en dag i en medelålders kvinnas liv där eftermiddagen omärkligt glider över i kväll och ensamheten ligger som en dimma över allt.Berättelserna är omtumlande och präglade av Henrik Bromanders säregna förmåga att skildra fascinerande människoöden. I samverkan mellan text och bild föds dessutom något alldeles nytt.


De som bidragit med bilder är: Anneli Furmark, Kolbeinn Karlsson, Nanna Johansson, Marcus Nyblom, Simon Gärdenfors, Petter Sjölund, Calle Thörn, Hanna Petersson, Sandro Müntzing, Pontus Lundkvist, Jonas ”Pike” Dahlström, Carl Hedsved, Marcus Ivarsson och Anders Végh Blidlöv.

Släpps i april 2009 på Kartago förlag.

Jag har här ovan laddat upp en smakprovssida ur den 22 sidor långa serie som jag har jobbat stenhårt med sedan i somras. Ikväll blev jag 99,9% klar med den och det känns underbart

10 kommentarer:

Ruben sa...

Wow, ser helt fantastiskt ut, sanslöst stämningsfulla teckningar!

carlhedsved@hotmail.com sa...

Tackar Ruben! hur går det för dej, något på gång?

Ruben sa...

Får CSN tack vare seriekursen på HDK i Göteborg. Håller på med en lång serie för tillfället. Bor du i Stockholm nu eller? Kommer du stanna kvar där ett tag eller flyttar du snart igen?

carlhedsved@hotmail.com sa...

Csn,sweet. Nä, jag stannar här i stockholmen. Lycka till med långserien, kommer du till spx?

Ruben sa...

Jepp, det har jag bokat in. Vi ses väl där antar jag?

Anonym sa...

Jatte fint calle!!:)

Anonym sa...

anonym= sussie:)

carlhedsved@hotmail.com sa...

tack anonym:)

Benjamin sa...

Jävlar va fint.

Hannes Hopf sa...

Bästa delen i boken, första gången jag grät när jag läste en serie.